2014. november 17., hétfő

Az NFL sztár, aki otthagyta jövedelmező foglalkozását, hogy etethesse a szegényeket


Jason Brown, a nemzeti futball bajnokság egykori kiemelkedő sportolója azért hagyta ott busásan jövedelmező foglalkozását, mert eldöntötte, hogy a szegényeken fog segíteni.

Vásárolt egy több mint 400 hektáros farmot Louisburg közelében kompletten istállókkal és silókkal. Brown korábban nem volt farmer, így sok mindent meg kellett tanulnia, de volt egy jövőképe, és hite.

A hite végül valósággá vált, amikor közel 30 tonna édesburgonyát ajándékozott el. Reméli, hogy sokkal többet fog majd tudni elajándékozni, mint az elmúlt hétvégén.

"Végignéz az ember a burgonyaföldön, és nem látja a termést," - mondta Brown. "A szőlő is hervatagnak látszik. Mintha semmi sem volna odakinn. De kell, hogy legyen az embernek hite."

"A múlt héten kimentem szántani a burgonyát, és a traktor mögé néztem. Nem hiszem, hogy láttam valaha is olyan szép dolgot, mint azok a nagy barna burgonyák, melyek ott hevertek mindenfele."

Brown farmja már közel öt tonna uborkát termelt, amit szintén elajándékozott.



Az édesburgonya termésnek körülbelül a felét betakarították a St. Andrews Társaság segítségével. Rebecca Page koordinátor elmondta, hogy körülbelül 200 ember, és 13 teherautó dolgozott az elmúlt hétvégén a területen, és azt reméli, hogy legalább ennyien lesznek a következő hétvégén is.

A csoport általában bemegy a mezőre a betakarítógép után, hogy összeszedjék a maradékot, de Brown elmondta Page-nek, hogy a teljes termést el akarja ajándékozni.

"A burgonya egy tökéletes étel, és nagy szükség van rá. Nagyszerű dolog ez, de ha az ember megpróbál mindent megszervezni, akkor egy kicsit elkezd aggódni. Szükségünk van sokak segítségére, de így sok ember juthat élelmiszerhez," - mondta Page a betakarítás után.

A St. Andrews egy országos csoport, amely összeköti a betakarítókat a mezőgazdasági termelőkkel. A csoport nem rendelkezik teherautókkal vagy tároló területekkel, ezért menhelyekkel, élelmiszer tárolókkal és egyéb terjesztési pontokkal koordinálnak.

Brown elmondta, hogy korábban semmit sem tudott a gazdálkodásról, sem a betakarításról, és arra sem volt terve, hogyan juttassa el a rászorulókhoz a betakarított termést, amíg kapcsolatba nem lépett a St. Andrews Társasággal.

"Rebecca volt sokak segítsége mellett az a személy az életemben, aki a megfelelő időben érkezett," - mondta Brown.

Brown 31 éves, tősgyökeres Henderson-i lakos, és az egyik legjobb főiskolára nyert felvételt. Három éves szerződést írt alá az iskola csapatával, és középpályás lett. Egy másik csapattal kötött később szerződést öt évre, és igen sikeres volt egészen 2012 márciusáig, amikor elbocsátották.



Ezután több csapat is megkereste, hogy leigazolják, de úgy döntött, hogy az álma megvalósításán fog dolgozni.

"Amit csinál, az hihetetlen," - mondta Page, a betakarítók koordinátora. "Az idő, az erőfeszítés, a rengeteg munka, a költségek. És mindent elajándékoz."

Brown közben azt reméli, hogy jövőre kétszer annyi édesburgonyát fog tudni termelni, és már az aratási ünnepre gondol.

"Sok egyháznak van aratási ünnepsége ebben az évszakban, de valójában nem takarítanak be semmit," - mondta Brown.

"El tudok képzelni ötszáz, vagy akár ezer embert is, akik itt dolgoznak a mezőn, majd étellel és itallal ünneplünk a betakarítás után. Ez egy igazán nagy ünnep és közösség lenne. Ez már több, mint amit valaha is gondoltam. Sokkal boldogabb vagyok, mint amilyen örömöt én szereztem másoknak."




Források:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.