2014. november 19., szerda

Azték eredetű régészeti leletek bizonyítják az emberek földönkívüliekkel történt találkozását


Az Aztékok jóval később éltek, mint a Maják, mintegy 500 évvel ezelőtt. Nemrég a mexikói kormány beleegyezett abba, hogy nyilvánosságra hozzanak több régészeti leletet, melyek rejtve maradtak évtizedeken keresztül attól a pillanattól kezdve, hogy megtalálták őket. A leletek Ojuelos de Jalisco-ban, Mexikóban kerültek elő az elmúlt fél évszázad során.

Idegen fej formájú sisak, vésett arany és ezüst táblák, melyeken felismerhetők az idegen űrhajók és a hajtóműveik, és űrhajós jelenetek egész sora, valamint bolygók és üstökösök láthatók ezeken a tárgyakon.

Az aztékok indián törzse az amerikai kontinens egyik legkiterjedtebb bennszülött civilizációját hozta létre a 14–15. században. Birodalmukat katonai hatalomra alapították a Mexikói-fennsíkon, a mai Mexikó középső és délebbi részén, a Mexikói-öböl és a Csendes-óceán között. Magukat mexikáknak nevezték, a legenda egyik változata szerint Vitzilopocstli, a törzs főistenének, és egyúttal a harcosok patrónusának utasítására. Az "azték" név a monda szerinti előző hazájukra, Aztlánra utal. (Aztlán jelentése: A gémek otthona.)

Fővárosukat, Tenocstitlant a mai Mexikóváros helyén, egy szigeten építették fel. Onnan kiindulva főként déli és keleti irányban hódítottak területeket. Vallási-társadalmi berendezkedésüket, társadalmuk törvényi alapjait a korábban itt élt olmékoktól, és a későbbi, harcosabb szellemű toltékoktól örökölték, illetve vették át.

Ojuelos város lakói az elmúlt 50-60 év során összesen mintegy 400 rendkívüli leletet gyűjtöttek össze, és az álmuk az, hogy egy nap egy saját múzeumot nyitnak, hogy a nyilvánosság számára is elérhetővé váljanak ezek a megdöbbentő információkat hordozó tárgyak.












Forrás: Új Világtudat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.