2014. november 20., csütörtök

Növénytakonyból lesz a jövő sebtapasza

Növényekből kivont alapanyagból készített gél lehet a jövő szupersebtapasza. A VetiGel elnevezésű szer az eddigi kísérletek szerint a legdurvább artériás vérzést is alig pár másodperc alatt képes biztonságosan elállítani.

A VetiGel gyártójának alapítója, Joe Landolina a Bloombergnek adott interjúban elmondta, hogy még elsőéves egyetemista korában alkotta meg a továbbra is kidolgozás alatt lévő módszer alapjait. A megoldás lényege, hogy a növényekből kivont hatóanyagok természetes úton segítik a sérüléseknél a vérzéscsillapításért felelős vérlemezkék munkáját. Az alábbi videón az látszik, ahogy egy szimulált seb vérzését állítják el bűvésztrükkhöz hasonló módon.



A termék még messze van attól a naptól, hogy piacra dobják, de az állatorvosi alkalmazás már nem álom. Az emberi felhasználáshoz azonban még rengeteg tesztre és engedélyre van szükség. A felhasználói kör széles lehet majd: a meglőtt katonáktól kezdve a gyermeküket féltő anyukákig mindenkinek jól jön majd egy tapaszként működő, természetes alapú vérzéscsillapító sebkrém.

Forrás: index.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.