2015. január 15., csütörtök

Bevezetés a földönkívüli élménybeszámolókhoz

2014.III.01.

Kezdjük valahol nagyon régen ott, hogy "véletlenül" a 80-as évek végén a kezembe kerültek Whitley Strieber: Communion és Budd Hopkins: Intruders című könyvei. (Később ezek magyarul is megjelentek Eggyéválás és Betolakodók címmel.) 



Nem én lennék én, ha nem foglalkoztattak volna az emberi lét végső kérdései tizenéves koromtól fogva. Azonban a két könyv, ami idegen civilizációkkal történő rendszeres, ismétlődő, személyes kapcsolatról írt - eléggé kiverte a biztosítékot, hittem is meg nem is. 

Míg egy napon ... 

Előkerült az ismeretségi körben egy szuper-intelligens, akkoriban a 30-as éveinek a végén járó hölgy. Hiába volt sziporkázó, "jó társaság", valahogy amikor az élet "nagy kérdései" kerültek szóba, a teljesen elzárkózó, földhözragadt, materialista nézőpontot hangoztatta. UFO ügyben nemkevésbé. Amikor szóba hoztam a könyvben leírt egy-két "kísérőjelenségét" a "negyedik típusú találkozásoknak", elkerekedett a szeme, majd azt mondta, hogy á, hát ebben semmi különleges nincs, ilyesmi vele is történik rendszeresen. Aztán a többi kísérőjelenséget amikor elsoroltam neki, szinte azok is mind "passzoltak". Elgondolkodott, majd azt mondta, á, ez hülyeség, mindenre kell lennie logikus magyarázatnak, UFO-k nem léteznek, és pont! 

Tehát ő egy UFO ellenző volt, akkoriban Magyarországon alig volt UFO témájú könyv, és az "alany" nem tudta elfogadni, hogy a számtalan "apró esemény" mögött egy szokatlan ok húzódik meg. A könyvek által leírt szoktlan események, testi-lelki tünetek pedig HAJSZÁLPONTOSAN megtörténtek az életében. 

Ez volt az első olyan tapasztalat, ami által komolyabban kezdtem venni az UFO témát. 
Aztán teltek-múltak az évek, ezotéria, lélekgyógyítás területén az előző életek, és az ezekkel gyógyítás témakörébe (csúnya szóval nevezzük klasszikus és transzperszonális hipnoterápiás eszközöknek) mélyen beleástam magam. Aztán az ezotéria területén egyre több furcsaság volt, amikkel kapcsolatban "nem akart összeállni a kép", túl logikátlannak tűnt sok minden - részletekbe nem mennék bele, könyvnyi terjedelmet súrolná az anyag. 

Nemrég újból kezembe kerültek könyvek a földönkívüliekkel kapcsolatban ... nem is egy. SOK. Illetve SOKK. 

Ez utóbbi sokkot az okozta, hogy ezekből a könyvekből az ezotériával kapcsolatos kisebb-nagyobb rendellenes, furcsa dolgok érthetővé váltak. Egyfajta "logikai hálóba" rendeződött a világtörténelem, az összeesküvés elméletek, a nagyegyházak szerepe, a mágiának és a sámánizmusnak egyes elemei, a new age mozgalmak "ultra-optimista" túlkapásai - és persze a földönkívüli civilizácókkal való találkozások részletei. 

Az UFO jelenségekre visszatérve, pár alapvető dolgot tudnunk kell.

Első: a fennálló hatalmi struktúra mindent megtesz annak az érdekében, hogy ezeket az információkat eltüntesse, meghamisítsa, hiszen ezzel a saját hatalmát ásná alá. Itt, a "nagyvilágtól távoli" kicsiny országunkban is beszélgettem olyan ufó-kutatóval, aki elmondta, hogy a titkosszolgálat rendszeresen fenyegeti, hogy hagyja abba a kutatási tevékenységét! 

Második: nem radarernyőkön megjelenő furcsa tárgyakról beszélgetünk, hanem olyan jelenségekről, amik súlyos testi-lelki tünetekkel, és az esetek legnagyobb részében valamilyen szándékos, TÖBB LÉPCSŐS MEMÓRIA TÖRLÉSI FOLYAMATTAL járnak. Az esetek egy részében nagy nehézségek árán lehetséges ezeknek az emlékeknek a felszínre hozása, ami gyakran rendkívül megrázó, más esetekben ez bizony nem lehetséges, vagy csak nagyon szűkkörű. 

De hát akkor most néhány elmebeteg személy képzelgéseiről beszélünk??? A kis lila egereket is sok idült alkoholista szokta látni, mégsem vizsgálják nemzetközi kutatóhálózatok. Hogy fogalmat alkothassunk ezeknek a jelenségeknek az elterjedtségére, az USA-ban konzervatív források 1%-ra teszik azok számát, akik 4-ik típusú, vagyis testközeli találkozást éltek át nem emberi civilizációval. 

Ez "csekély" 2 millió USA állampolgárt érint!!! 

Elképesztő számok - de ha belegondolok, hogy keresés nélkül még "véletlenül" még én is belefutottam egy ilyen személybe a 90-es évek elején itt Magyarországon, akkor lehet, hogy mégsem olyan irreális ez a szám! Másik ok, ami részletes vizsgálódásért kiált, hogy az események leírása gyakran hajszálpontosan megegyezik áldozatok százainak, ezreinek esetében. A nagyobb UFO kutató hálózatok vizsgálati protokollt rendszeresítettek, hogy hogyan kell kikérdezni a résztvevőket anélkül, hogy befolyásolnák őket. Ezeknek a hálózatoknak (pl. MUFON ) célja, hogy támogassa azokat, akiket megvisel ezekkel a jelenségekkel járó poszt-traumatikus stressz. Gyakori, hogy több diplomás, teljesen ép elméjű, kulcspozíciókban dolgozó emberek olyan stresszes állapotokba kerülnek, mint a Vietnamból visszatért veteránok. Látszólag minden különösebb ok nélkül.

Ezek után azt mondani, hogy áh, itt semmi sincs - számomra nem elfogadható. Hogy mi is történik a negyedik típusú találkozások során, annak a jelenlegi műszaki, fizikai és spirituális tudásunkkal csak az apró töredékeit vagyunk képesek értelmezni.

Kérlek, fogadd nyitottan, előítéletektől mentesen az ez után köveztkező megtapasztalásokat/írásokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.