2015. április 27., hétfő

Kényeztető lábfürdő a testnek, léleknek

A lábfürdő használata az ősidőkre nyúlik vissza, és télen szüleink, nagyszüleink is alkalmazták például megfázás ellen. Sajnos mára kezd kimenni a divatból a láb kényeztetése, pedig egy kis extrával kiegészítve igazi testi-lelki felfrissüléssé válhat. A klasszikus lábfürdőket sokan ismerik, amikor például sót, vagy szódabikarbónát oldanak fel a vízben.

Ha még valami ennél is kényeztetőbbről álmodik, akkor próbálja ki az aromaterápiás lábfürdőt. Isteni illatával kényeztet minket, és a megfelelő aromát kiválasztva még testi-lelki gyógyhatása is lesz. Sokan nem tudják, de az illóolajokat használat előtt ajánlott feloldani, különben ugyanúgy reagál a vízzel érintkezve, mint bármilyen más olaj: összeáll és nem oldódik fel, így pedig a hatása sem az igazi.



Csepegtessük hozzá az olajat egy kis tejhez, és abban oldjuk fel, majd így öntsük a vízbe. Előzetesen felforralt, már szobahőmérsékletű házi tej használata javasolt. Mézzel is kiegészíthetjük a keveréket, mert az illóolaj mézben is oldódik, és lábfürdőnél is kellemes a tejes-mézes víz, akárcsak a fürdővíznél, főleg ha még finom illatos is.

Használhatunk gyömbért is, ha különleges lábfürdőt szeretnénk: szeleteljünk fel egy darab gyömbérgyökeret héjastól, és főzzük meg kb. 20-25 perc alatt, majd ha elviselhetően melegre hűlt, akkor ebbe áztassuk a lábunkat úgy negyed órára. Ez még a lábfájósoknak is kiváló, ugyanis gyulladáscsökkentő hatása van.

Nagyon kellemes még a vulkanikus kövekkel „dúsított" lábfürdő is, mivel ezeknek a köveknek kiváló rezgéseik vannak, és testi-lelki gyógyhatásúak. Ráadásul a lábfürdő vízébe helyezve még kellemesen masszírozzák is a lábat. Bármilyen vulkanikus követ használhatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.