2015. május 31., vasárnap

Tudod, mi történik a testeddel, ha sötét foltos, érett banánt fogyasztasz? Eláruljuk!

Aki igazán szereti a banánt, vásárlásnál körültekintően választja ki a legszebb gyümölcsöt. Nehéz ellenállni a foltmentes, szép gyümölcsnek, de van egy különleges dolog, amit tudnod kell, mielőtt újból banánt veszel.

A teljesen érett banán egy úgynevezett TNF anyagot (tumor nekrózis faktor) tartalmaz, mely felveszi a harcot a szervezetben a rákos sejtekkel (gátolja a daganatos és a vírusok által megfertőzött sejtek szaporodását) – derült ki nemrég egy japán kutatásból.

Minél több érett banánt fogyasztasz, annál jobban véded magad az életveszélyes betegségektől. Az érett banán ismertető jele pedig, hogy sötét foltok borítják a héját.

Minél több folt borítja a banán héját, annál nagyobb immunitást fokozó hatással rendelkezik a benne rejlő édes gyümölcs. A kutatásból kiderült, hogy az érett banán serkenti a fehérvértestek termelődését, erősíti az immunrendszert és fokozza a már említett TNF termelődését – írja a healthyfoodhouse.com.

A szakértők javaslata alapján napi 1-2 banán nemcsak a rák elleni védekezésben segít, hanem véd a megfázás és influenza ellen.

Az a banán, melynek héja sötét foltokkal borított, 8-szor egészségesebb, mint szép sárga, társai.

Azért ne vidd túlzásba a „foltosítást”! A jóból is lehet rossz: kerüld a túlérett (teljesen barna, vagy szakadt héjú) banán fogyasztását, mert az már nem egészséges!

Forrás: Kiskegyed.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.